Quantcast

mimpi bayi/budak kcil

classic Classic list List threaded Threaded
13 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

mimpi bayi/budak kcil

Cat's Lover~
sblum ni sy penah dgr..jika bermimpi mngenai orang nk serahkan  bayi atau budak kcil..tu tandanya bakal mewarisi saka atau bakal terkena santau..btol ke?
....
lg satu persoalan..sy pnh dgr ade ustaz bgtau dlm mimpi yg mcm tu, kalau orang tu nk bg budak tu pada kita, kita kna cmpakkan budak tu jauh2..huhuhu..persoalannya, boleh ke kita mngawal mimpi tu dgn cmpakkan budak tu?huhu..
JannahHoney
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

Ad-Dien
Administrator
Jannah Amza wrote
sblum ni sy penah dgr..jika bermimpi mngenai orang nk serahkan  bayi atau budak kcil..tu tandanya bakal mewarisi saka atau bakal terkena santau..btol ke?
....
lg satu persoalan..sy pnh dgr ade ustaz bgtau dlm mimpi yg mcm tu, kalau orang tu nk bg budak tu pada kita, kita kna cmpakkan budak tu jauh2..huhuhu..persoalannya, boleh ke kita mngawal mimpi tu dgn cmpakkan budak tu?huhu..
ada mengalami sendiri atau tidak ni? perincikan bayi dan keadaan mimpi tersebut...~~
وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ (٢ :سورة المائدة)
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

Cat's Lover~
rasanya setakat ni tak pernah lagi mimpi mcm tu..but juz nk tau la ttg mimpi cmtu..btol ke mcm apa yg mereka perkatakan..
JannahHoney
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

Ad-Dien
Administrator
Jannah Amza wrote
rasanya setakat ni tak pernah lagi mimpi mcm tu..but juz nk tau la ttg mimpi cmtu..btol ke mcm apa yg mereka perkatakan..
tak pernah mimpi tak boleh tadbir...dalam tadbir ada law dan syarat-syaratnya..

tak mengapa nanti saya check dahulu
وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ (٢ :سورة المائدة)
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

Wardah El-Humaira'
In reply to this post by Cat's Lover~
Jannah Amza wrote
rasanya setakat ni tak pernah lagi mimpi mcm tu..but juz nk tau la ttg mimpi cmtu..btol ke mcm apa yg mereka perkatakan..
kawan kami kat sini mimpi hampir tiap malam, menyusukan baby.. then, setiap kali bangun subuh, berat badan, jd susah bgun pagi..pi lah check ustaz kat darul syifa', takut ada saka, sebab katanya keturunan ayahnya dulu bela saka.. tak tanya pulak dia mcm mana keputusannya.wallahualam~
~sEindAh sEhArUm kAstUri~
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

Cat's Lover~
In reply to this post by Ad-Dien
ekkkk?owh..cmtu rupenya..huhu..sy juz nk tahu je..takpela
JannahHoney
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

Ad-Dien
Administrator


sudah jumpa tadbirnya, cuma jika berkaitan saka ia berlainan...perlu perincikan mimpi tu...bayi lelaki atau perempuan...

dan perlu cerita salasilah keluarga..latar belakang dan sejarah pernah ada saka..amalan-amalan berkaitan keluarga terdahulu atau tidak...

allahua'lam..
وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ (٢ :سورة المائدة)
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

Cat's Lover~
ooo..detail gak ek..huhu..barula fhm...trima kasih ye awk..hehe
JannahHoney
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

Ad-Dien
Administrator
Jannah Amza wrote
ooo..detail gak ek..huhu..barula fhm...trima kasih ye awk..hehe

mana detail nya? tak kasi pun...kalau tak bagitau macam mana nak tadbir?
وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ (٢ :سورة المائدة)
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

Cat's Lover~
bukan nk tafsir lorh..sj nk tahu..itu aje
JannahHoney
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

Ad-Dien
Administrator
Jannah Amza wrote
bukan nk tafsir lorh..sj nk tahu..itu aje
la baksa ... tak mengapa..kalau mimpi saka ia perlu diketahui latar belakang dan sejarah keluarga berkaitan saka dan amalan keluarga, adapun jika tiada maka tadbir bayi membawa maksud yang berbeza bergantung sama ada mimpi bayi perempuan atau lelaki..

 allahua'lam
وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ (٢ :سورة المائدة)
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

mimpi bayi

ici icah
apa tafsir jika

mimpi seorang bayi perempuang...seseorang beri saya dukung bayi tersebut..bila diletak..saya dapati baby tu dah kencing,so saya bukak lampin dia tu,,,banyak sangat air kencing nyee..walaupun dah di lap tp ,masih banyak airkencing..ape tafsirnye????
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|  
Report Content as Inappropriate

Re: mimpi bayi/budak kcil

nu'on
In reply to this post by Cat's Lover~
saya baru mimpi malam td...& kerap kali mimpi budak....atau bayi...
apa ini petanda buruk??
Loading...